...

Over ons

Wij zijn een gepassioneerd team van ervaren reizigers, pioniers, avonturiers en professionals. Ons doel is om jou al wandelend te inspireren om de wereld te verkennen, jezelf beter te leren kennen en onvergetelijke avonturen te beleven. Ga met ons mee, op weg naar eigen kracht, op weg naar Europees of wereldburgerschap of je eigen pad!

Nooit te vergeten plekken

ervaringen die je nooit zul vergeten

Leer mensen kennen

Leer nieuwe mensen kennen op de wonderbaarlijke tochten

Voldoening

Je krijgt na de tochten een voldaan gevoel en je voelt je meer compleet

Leerzaam

Je leert normen en waarden herontdekken

Ons visie

Onthemingstochten Peelgrijn zijn wandeltochten om jezelf tegen te komen, uit te dagen en te motiveren om weer sterk terug te komen. De tochten variëren van enkele dagen, weken of maanden. Je gaat werkelijk op zoek naar je eigen pad, op weg naar eigen kracht! Je leert dus al lopende.

Je gaat op pad met een rugzak, een tent en een beetje geld. Er loopt ook een begeleider mee op vrijwillige basis. Het is geen professional, therapeut of anders. Gewoon een vrijwillige wandelaar. Helaas mag je mobiele telefoon niet mee. Daar worden afspraken over gemaakt. Je moet immers leren onthemen.

Met onthemen wordt bedoelt dat je je tijdelijk losmaakt van je huidige omgeving. Je neemt ceremonieel afscheid bij vertrek van dierbaren in je woon of verblijfomgeving.

Peelgrijn organiseert 4 soorten tochten:

-Kennismakingstocht: Deze tocht van 4 dagen vindt plaats buiten Nederland met een aspirant loper en aspirant begeleider. Deze tocht is belangrijk om te weten of er een goede klik is tussen lopen en begeleider. Is er een klik, dan gaat het duo verder op een van de volgende tochten;

-Weekendtochten: Peelgrijn organiseert deze tochten van 2 dagen ergens in Nederland of de grensstreek. Afstanden variëren tussen de 15 en 25 kilometer per dag;

-Onthemingstochten: Peelgrijn organiseert bijvoorbeeld tochten van 3 maanden met afstanden rond de 2000 kilometer. Je begint bij je eigen woon- of verblijfplaats met een voor de deelnemer onbekende bestemming in het buitenland;

-Hemingstochten: Peelgrijn organiseert tochten van bijvoorbeeld 3 maanden met afstanden van 2000 kilometer. De deelnemer begint op een onbekende bestemming maar eindigt bij een bekend einddoel.

Elke dag loop je een etappe. Soms heb je ook een rustdag. In het begin zal je lichaam pijn krijgen. De rugzak is altijd te zwaar in het begin, je rug doet pijn, je krijgt waarschijnlijk blaren. Heimwee kan de kop op steken of je verlangt naar je oude leven. Echter, na een aantal dagen en kilometers ga je ervaren dat het heerlijk is om te lopen door de natuur, over bergtoppen, diepe valleien, mooie steden, spannende paden. Elke dag ben je bezig met vroeg opstaan, alles inpakken en weer op pad gaan. Elke dag ben je ook bezig met waar je naar toe gaat, wat je gaat eten en waar je weer gaat slapen. Hotels bezoek je niet, je slaapt of in je tent, in het wild of bij aardige mensen. Veel geld uitgeven gaat ook niet, er zijn niet altijd winkels in de buurt. Natuurlijk stapt er ook een begeleid(st)er mee. Het is geen professionele hulpverlener. Hij of zij vindt het leuk om lange wandeltochten mee te maken. Ze lopen ook niet voor de voeten. Als het vertrek en aankomst maar goed verlopen.

Het geheim van deze tochten? Niemand valt je lastig, je bepaalt je eigen tempo, je legt na verloop van tijd meer kilometers per dag af, voelt je lichaam en geest sterker worden. Ook ga je stilaan nadenken over je thuiskomst. Dat gaat meestal van zelf. Hoe pak ik mijn leven na de lange tocht weer op? Verval ik in oude gewoontes of is de tijd en geest rijp voor verandering. Eenmaal thuis wordt je ontvangen door de mensen die je hebben uitgezwaaid. Ook Peelgrijn zal je daarna nog een tijdje blijven helpen daar waar nodig.

Kortom, het zijn tochten om echt weer op zoek te gaan naar je eigen weg, op eigen kracht!

Interesse?

Heb je interesse in een van de tochten?

  • Nieuwe mensen leren kennen
  • Nieuwe blik op het leven van jezelf
  • Nooit te vergeten ontdekkingen en ervaringen
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.