Onze visie

Onthemingstochten Peelgrijn zijn trektochten die qua duur kunnen variëren van enkele dagen, weken of zelfs maanden,  van huis  of je bekende plek,  op eigen kracht.

Een trektocht maken met een rugzak en een tentje en weinig geld. Elke dag op pad gaan. De natuur in. Alleen of met een andere jongere die je niet kent. Natuurlijk stapt er ook een begeleid(st)er mee.

Klinkt het als een geweldig avontuur? Dat is het ook. Kies je voor een klassieke trektocht op basis van pelgrimeren, dan ga je andere landen ontdekken, elke dag op een andere plek slapen, nieuwe mensen leren kennen.  Je trekt door prachtige landschappen en  soms zelfs   door de bergen.  Het is de ultieme uitdaging als je daar bovenop de top staat!

Maar het is ook doorzetten. In het begin doen je voeten pijn van de vele kilometers doorstappen, je schouders en je heupen van die verdomd zware rugzak. Er is niet elke dag een winkel op je weg, dus wat eet je dan? Niet altijd je lievelingskost.  Maar voor wellicht die andere jongere en de begeleider is het net hetzelfde. Samen sla je je  er door!

Een onthemingstocht is dus wel een reis, maar geen vakantie. Het is vooral een reis met en naar jezelf…

Je ruilt een schijnbaar uitzichtloze situatie voor het onbekende. Met de hoop om opnieuw greep op je eigen leven te krijgen, om het contact  met  je familie te versterken / herstellen, om onbekende kanten van je persoonlijkheid te ontdekken. Om met een schat aan nieuwe ervaringen  het vertrouwen in jezelf, de anderen en je toekomst te laten groeien. Het is vooral een reis, een weg naar nieuwe kracht.